ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600-2.300 μέτρων και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας.Απέχει μόλις 180 χλμ. από την Αθήνα και είναι εύκολα προσιτό από την εθνική οδό.

Το κέντρο είναι από τα πιο φημισμένα στον κόσμο το οποίο επισκέπτονται πολλοί τουρίστες για να απολαύσουν το σκι και άλλα χειμερινά σπορ στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1975 και ολοκληρώθηκε το 1976, οπότε και άρχισαν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις της Φτερόλακας. Το 1981 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή των εγκαταστάσεων στα Κελλάρια, ενώ το 1987-1988 μπήκε σε λειτουργία ο Ερμής, το συνδετικό lift μεταξύ της Φτερόλακας και των Κελαριών.

Στις εγκαταστάσεις  στη Φτερόλακα και τα Κελλάρια λειτουργούν 20 πίστες συνολικού μήκους
14 χιλιομέτρων. Οι 16 είναι πίστες κατάβασης μήκους από 600 μ. έως 4 χλμ. Από αυτές, οι 13 είναι μπλε και κόκκινες (για αρχάριους, μέσους και καλούς σκιέρ), ενώ οι τρεις είναι μαύρες (αγωνιστικές). Είναι επίσης μια ιδανική αφετηρία για διασχίσεις με ορειβατικά σκι. Στο κέντρο λειτουργούν μια τηλεκαμπίνα, 6 εναέριοι και 7 συρόμενοι αναβατήρες. Ενα επιπλέον πλεονέκτημα του Κέντρου είναι η καθημερινή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων με φθηνότερο εισιτήριο.

Άρτιες υποδομές, σχολές του σκι και snowboarding, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης για αρχαρίους και προχωρημένους, σαλέ με θέα προς τις πίστες συμπληρώνουν την εικόνα του χιονοδρομικού κέντρου. Διαθέτει επίσης σταθμό στάθμευσης οχημάτων, ελικοδρόμιο, χώρους υποδοχής, καφέ και μπαρ, εστιατόριο, σταθμό πρώτων βοηθειών, οδική βοήθεια και τμήμα Baby sitting με έμπειρο παιδοβρεφοκόμο.
Το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού, το ασυναγώνιστο πράσινο σε συνδυασμό με τις εποχιακές εναλλαγές, οι επιβλητικοί όγκοι και η σπάνια πανίδα συνθέτουν ένα μοναδικό τουριστικό και αθλητικό προορισμό, αφού πολλές είναι οι πανευρωπαϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται κάθε έτος στους πανέμορφους δρόμους του Φωκέα.

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Επισκεφτείτε τους Δελφούς και περιηγηθείτε στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο με τα θαυμάσια ευρήματα και τους ναούς του Απόλλωνα και της Αθηνάς που είναι εφάμιλλα σε σημασία με τον Παρθενώνα στην ακρόπολη των Αθηνών ή να κατεβείτε στον κάμπο της Βοιωτίας και να φτάσετε στην Αμφίκλεια, όπου θα δείτε το γνωστό Λέοντα της Αμφίκλειας, το μεσαιωνικό κάστρο, το Λαογραφικό μουσείο και τον παλιό, παραδοσιακό οικισμό. Επίσης, αξίζει τον κόπο να βρεθείτε στον Πολύδροσσο και να δοκιμάσετε τα εδέσματα στις ταβέρνες, τόσο στον Κάτω Πολύδροσο (Σουβάλα) όσο και στην ?νω Σουβάλα στην οποία ο επισκέπτης όποια εποχή του χρόνου και να βρεθεί σίγουρα θα μαγευτεί από τη φυσική ομορφιά του χώρου το κελάρυσμα των νερών, την ηρεμία του τοπίου, τη μυρωδιά του έλατου και του πεύκου. Στα νοτιοδυτικά της ?νω Σουβάλας στην χαράδρα Ξεριάς βρίσκεται η σπηλιά της ”Κοντύλος” αρκετά ευρύχωρη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

 

http://www.0030.gr/

Leave A Response