Πρώτη ήττα για τον ΠΑΟ στο Top 16

Πρώτη ήττα για τον ΠΑΟ στο Top 16

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε τη νίκη, αλλά έφυγε ηττημένος από την έδρα της Φενέρ του παλιόφιλου Ομπράντοβιτς με 77-72

Στην πρώτη του ήττα στο Top 16 (αλλά και μετά από ένα σερί οκτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις) υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη με 77-72.

Μετά το κακό τους πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» παρουσίασαν το σύνηθες σκληροτράχηλο πρόσωπο, επέστρεψαν από το -14, πέρασαν ακόμη και με τρεις (64-67) λίγο πριν το τέλος, αλλά η αστοχία και κάποια φαλτσοσφυρίγματα με αποκορύφωμα ένα γκολ-φάουλ του Διαμαντίδη που χρεώθηκε απλό φάουλ χωρίς βολές με το παιχνίδι στο -1 έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ομπράντοβιτς, που έκανε σεφτέ στις νίκες.

Κορυφαίοι Κάρι με 14 πόντους, Διαμαντίδης με 9 και 8 ασίστ, ο Μαυροκεφαλίδης με 11, καθώς και οι Λάσμε και Μπράμος με καλή δουλειά στην άμυνα. Μπογκντάνοβιτς και Πρέλτζιτς ξεχώρισαν από τη «Φενέρ», αλλά τα μεγάλα σουτ του Κλέιζα έκαναν τη διαφορά στο τέλος.

Κάκιστη εκκίνηση

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε από τη μια πλευρά, ΜακΚάλεμπ, Μπογκντάνοβιτς, Πρέλτζιτς, Μπιέλιτσα και Ζόριτς από την άλλη ήταν οι δύο πρώτες πεντάδες του αγώνα. Μετά από τρία άστοχα τρίποντα στις πρώτες τους επιθέσεις, οι «πράσινοι» πέρασαν την μπάλα στους ψηλούς και πήραν προβάδισμα (3-4). Η επιστροφή στην εμμονή στα τρίποντα και το ξεκίνημα με 0/7 επέτρεψε στη «Φενέρ» με Πρέλτζιτς και Μπιέλιτσα να ξεφύγει με 12-6, ενώ με το μεγάλο ατού του τελευταίου μήνα να κάνει… νερά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +8 (16-8) αναγκάζοντας τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό δεν επέφερε βελτίωση αφού παρά την προσωρινή ανάσα από το τρίποντο του Διαμαντίδη οι Τούρκοι με συνεχείς πόντους του ΜακΚάλεμπ έκλεισαν το δεκάλεπτο με 23-11.

 

http://www.sport-fm.gr

Leave A Response