Τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Την τελική μορφή των γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Μουντιάλ 2014 ανακοίνωσαν επίσημα οι ιθύνοντες της FIFA. Η Εθνική μας ομάδα είναι στο τέταρτο γκρουπ μαζί με Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρωσία όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μετακινηθεί κατόπιν κλήρωσης στο δεύτερο γκρουπ, όπου βρίσκονται μόλις επτά ομάδες, προκειμένου να αποκατασταθεί η αριθμητική ανισορροπία.

Στο πρώτο γκρουπ τοποθετήθηκε η διοργανώτρια Βραζιλία καθώς και οι επτά πρώτες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.

Στο δεύτερο γκρουπ βρίσκονται οι πέντε χώρες από την Αφρική (Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και Νιγηρία) καθώς και δύο από τη Νότια Αμερική (Χιλή, Εκουαδόρ), ενώ στο τρίτο τοποθετήθηκαν οι τρεις ομάδες από την Ασία (Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα) μαζί με την Αυστραλία και τις τέσσερις χώρες από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική (ΗΠΑ, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα, Μεξικό).

Έτσι λοιπόν, η “γαλανόλευκη” δεν μπορεί να γνωρίζει από σήμερα όλους τους πιθανούς αντιπάλους της στην τελική φάση καθώς αν τελικά κληρωθεί να μετακινηθεί στο 2ο γκρουπ τότε αυτό θα σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει στον όμιλο και μία εκ των ευρωπαϊκών ομάδων που βρίσκονται στο 4ο γκρουπ.

Οι “σίγουροι” πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας αυτή τη στιγμή είναι οι ομάδες από το πρώτο γκρουπ (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία) και αυτές από το 3ο (Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ).

Θυμίζουμε πως στην τελική διαμόρφωση των ομίλων του Μουντιάλ υπάρχει περιορισμός έτσι ώστε να μην βρεθούν σε έναν όμιλο περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες και περισσότερες από μία από τις υπόλοιποες ζώνες.

Η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (06/12) στη Μπαΐα της Βραζιλίας.

1ο γκρουπ
Βραζιλία
Αργεντινή
Κολομβία
Ουρουγουάη
Βέλγιο
Γερμανία
Ισπανία
Ελβετία

2ο γκρουπ
Αλγερία
Καμερούν
Ακτή Ελεφαντοστού
Γκάνα
Νιγηρία
Χιλή
Εκουαδόρ

3ο γκρουπ
Αυστραλία
Ιράν
Ιαπωνία
Κορέα
Κόστα Ρίκα
Ονδούρα
Μεξικό
ΗΠΑ

4ο γκρουπ
Βοσνία
Κροατία
Αγγλία
Γαλλία
Ελλάδα
Ιταλία
Ολλανδία
Πορτογαλία
Ρωσία

http://www.pamesports.gr

Leave A Response