Φωτοανάπλαση, για δέρμα νέο και λαμπερό

Φωτοανάπλαση, για δέρμα νέο και λαμπερό

Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας παρουσιάζει αλλοιώσεις λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και της καθημερινής καταπόνησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητούμε τρόπους, για πιο νέα και λαμπερή εμφάνιση.

Η φωτοανάπλαση, μια από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες, αποτελεί την τέλεια λύση. Με την αφαίρεση των γεροντικών κηλίδων (μελαχρωματικές βλάβες) και των λεπτών ευρυαγγειών συνεισφέρουμε δραστικά στο να γυρίσουμε πίσω το ρολόι του χρόνου, δίνοντας ένα ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα.

Η κεφαλή του παλμικού φωτός (laser)  χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στα χέρια, στις περιοχές δηλαδή που κάνουν την εμφάνιση τους οι δυσχρωμίες του δέρματος.

Η γιατρός καλύπτει την προβληματική περιοχή με ένα gel πριν έρθει σε επαφή το δέρμα με την κεφαλή του laser. Με την μέθοδο αυτή η ακτινοβολία του laser απορροφάται από την χρωστική, προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας της χρωστικής, με αποτέλεσμα την διάσπαση της και την καταστροφή του στόχου-δυσχρωμίας.

Οι περισσότεροι ασθενείς ανέχονται τη θεραπεία και την περιγράφουν ως μια αίσθηση ελαφριών τσιμπημάτων στο δέρμα.

Η διάρκεια θεραπείας είναι από 15 έως 30 λεπτά. Η θεραπεία αποτελείται συνήθως από 2-3 συνεδρίες. Για την συντήρηση του αποτελέσματος πιθανόν να χρειαστούν επαναληπτικές θεραπείες.

Άμεσα μετά την θεραπεία οι καφέ κηλίδες πιθανόν να είναι τα πιο σκούρες και τα κόκκινα αγγειάκια, μαύρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακής κρέμας καθημερινά.

Η θεραπεία laser photorejuvenation συνδυάζεται με το fractional laser για πληρέστερη ανάπλαση του δέρματος και με μεσοθεραπεία ενυδάτωσης.

 

 

http://www.iator.gr

Leave A Response