Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ 25-27 επί του Διομήδη στο Άργος

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ 25-27 επί του Διομήδη στο Άργος

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και έδειχνε ελέγχει το παιχνίδι μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους που είχε προβάδισμα στο σκορ με +3 (6-9). Όμως ο Διομήδης με δυνατή άμυνα και συνεχόμενα γκολ στην επίθεση επέστρεψε γρήγορα στο ματς, δημιουργώντας αυτή την φορά μια διαφορά 2 γκολ υπέρ του, διαφορά με την οποία πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την λήξη του 1ου ημιχρόνου (13-11).

Στις αρχές της επανάληψης ο Διομήδης ανέβασε την διαφορά στο +3 όμως ήταν σειρά της ΑΕΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι που πήγε γκολ-γκολ μέχρι το 50′ (22-22) οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη έκαναν το τελικό ξέσπασμα και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκαν 22-26. Ο Διομήδης προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να διεκδικήσει κάτι καλύτερο χωρίς όμως να τα καταφέρει, απλά μείωσε για το τελικό 25-27.

 

«Ευρωπαϊκή κλάση η ΑΕΚ»

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δεν έκρυψε την πικρία του μετά το τέλος του ματς για το γεγονός ότι η ομάδα του παρά την καλή της απόδοση δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Βάσει της συνολικής μας εικόνας δικαιούμασταν να πάρουμε την νίκη. Κάναμε όμως ένα πολύ κακό δίλεπτο και ο αντίπαλος που είναι ευρωπαϊκής κλάσης το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τους παίκτες μου για την μαχητικότητα που επέδειξαν. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο για την νίκη».

Σε ερώτηση για τις πολλές αποβολές του Διομήδη και τις διαμαρτυρίες από τον πάγκο απάντησε: «Ζούμε στον αστερισμό της ΑΕΚ και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να κάνουμε υπομονή».

Ο δεξιός εξτρέμ των «λύκων» Νίκος Σαμαράς είπε: «Τέτοια ντέρμπι κρίνονται πάντα σε λεπτομέρειες. Ήταν σημαντικό για την ΑΕΚ ότι είχε περισσότερες επιλογές από τον πάγκο».

 

«Τα ντέρμπι κρίνονται στο τέλος»

Από την πλευρά της ΑΕΚ ο τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης στάθηκε στο καθαρό μυαλό της ομάδας του στα κρίσιμα σημεία. «Στο διάστημα 50-55 δείξαμε μεγάλη πειθαρχία και ωριμότητα και καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά την οποία κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Τα ντέρμπι πάντα κρίνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό το γνωρίζουμε. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αποκτήσαμε προβάδισμα για την πρώτη θέση, αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και κρίνεται όπως συνήθως κάπου στον Μάιο».

Ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» Κώστας Τσιλιμπάρης επεσήμανε: «Ήταν το πρώτο ντέρμπι και υπήρχε ένταση και πίεση. Πιστεύω στην πορεία οι ομάδες θα βελτιωθούν και θα δείξουν την πραγματική τους δυναμικότητα. Εμείς κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. Ομολογώ ότι ο αντίπαλος ήταν πολύ μαχητικός και ανταγωνιστικός και μαζί με άλλες ομάδες θα συνθέσουν μια ωραία διαδρομή στο φετινό πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς».

 

 

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 25-27

Τα 5λεπτα: 1-2, 5-5, 5-8, 7-9, 10-9, 13-11 (ημχ.), 16-15, 17-17, 19-18, 22-22, 23-27, 25-27

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 4, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 2, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 5, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 3, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 3, Κεδέρης, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 1.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας 5, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 1, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαΐδης, Τσακνής, Σανίκης 3, Αλβανός 8, Καρυπίδης, Παπαδιονυσίου 1, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ

Διαιτητές: Βήτας – Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 8-3, πέναλτι: 3/4-3/4.

 

 

http://www.handball.gr/

Leave A Response