Τουλάχιστον είχε ψυχή, 2-1 ο ΠΑΟΚ!!!

Τουλάχιστον είχε ψυχή, 2-1 ο ΠΑΟΚ!!!

Με… ανατροπή επί της Σαχτιέρ
Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 στο 91′ και μπήκε με το δεξί στους ομίλους
Ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα την Σαχτιέρ Καραγκάντι με 2-1, στην πρεμιέρα του 12ου ομίλου του Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Κάνιας στο 50′ αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Αθανασιάδη στο 75′ και έφτασε στην νίκη με το γκολ του Βούκιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91′).

Η Σαχτιέρ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες αφού στο 87’αποβλήθηκε ο Ποριβάεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ χωρίς την παρουσία φιλάθλων του και με τον Χουμπ Στέφενς να παρακολουθεί από σουίτα την αναμέτρηση λόγω της τιμωρίας του, προσπάθησε στο πρώτο μέρος να κάμψει την αντίσταση των Καζάκων αλλά παρά την εδαφική και τεχνική υπεροχή του δεν το κατάφερε.

Ήδη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έδειξε τις διαθέσεις του και στο πρώτο επτάλεπτο τρεις φορές οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν με τους Νίνη, Λούκας και Λάζαρ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα αυτό δεν ολιγώρησαν και με τους υψηλόσωμους αμυντικούς και επιθετικούς επιχείρησαν να παραβιάσουν την εστία του Χακόμπο, αλλά ο τελευταίος σε θετική μέρα έδιωχνε τους κινδύνους.

Ο μεγαλύτερος για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 18′ όταν ο Σίμτσεβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κιζνιτσένκο πήρε την κεφαλιά που όμως πέρασε πάνω από την εστία του Χακόμπο.

Το πλήγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Κάνιας στο 48′ ανατράπηκε από τον Κατσουράνη, ο Γάλλος ρέφερι κ. Φοτρέλ υπέδειξε το πέναλτι και ο ανατραπείς που ανέλαβε και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών πέτυχε το 0-1.

Λίγο αργότερα στο 57′ ένα δυνατό σουτ του Λάζαρ βρήκε την συμβολή των δοκών του γκολκίπερ Μοκίν και ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ως τότε ευκαιρία του για ένα γκολ.

Αυτό όμως έμελε να έρθει για τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Από κόρνερ του Λούκας στο 74′ ο Αθανασιάδης με ωραίο σουτ από κοντά παραβίασε την εστία της Σαχτιόρ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν αρκέστηκε στο γκολ της ισοφάρισης και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βούκιτς από φάουλ του Λίνο παραβίασε την εστία της Σαχτιέρ γράφoντας το 2-1 που έμελλε να διαμορφώσει και την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη του.

O ΠΑΟΚ με αρκετά ψυχικά αποθέματα και με καλή επιθετική τακτική έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ατυχώς δεν είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν οι φίλοι του εντός γηπέδου δεδομένου πως αυτή ήταν η τρίτη και τελευταία αγωνιστική ποινής της ομάδας που στην συνέχεια θα παίζει μπροστά στο κοινό της.

Διατητής: Φρέντι Φοτρέλ (Γαλλία)
Κίτρινες: Τζιόλης – Γκαζαριάν, Ταράσοφ, Ποριβάεφ
Κόκκινη: Ποριβάεφ (2η κίτρινη 87΄)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζαβέλλας (65′ Λίνο), Τζιόλης, Λάζαρ (58′ Σαλπιγγίδης), Στοχ, Λούκας, Νίνης (85′ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Σαχτιέρ: Μόκιν, Μαλί, Τζίντιτς, Ταρασόφ, Πορυβάεφ, Σίμτσεβιτς, Κάνιας, Βίσιους, Φινοντσένκο (80′ Mπαιζάνοφ), Γκαζαριάν, Κιζνιτσένκο (88′ Ζένκοβιτς).

 

http://sports.in.gr/

Leave A Response