Ραντεβού με την τρόικα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ραντεβού με την τρόικα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με τους επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της διαθεσιμότητας.Την περασμένη Παρασκευή, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, οριστικοποιήθηκαν και οι 1.349 διαθεσιμότητες από τους διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ, που υπήρχε ως εκκρεμότητα.

Στο υπουργείο επικρατεί αισιοδοξία, δεδομένης της ικανοποίησης που εξέφρασαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, την περασμένη εβδομάδα από την προώθηση του μέτρου της κινητικότητας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Άλλες πληροφορίες φέρουν την ηγεσία του υπουργείου να βάζει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εκπροσώπους των δανειστών τις νέες προσλήψεις προσωπικού, με αυξημένα προσόντα, στο πλαίσιο της συμφωνίας «μία πρόσληψη για κάθε απόλυση» από τους 15.000 υπαλλήλους, που πρέπει να απολυθούν μέχρι το 2014.

Επίσης, σε εκκρεμότητα βρίσκεται το αίτημα της ελληνικής πλευράς να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι που υπηρετούν, με προσωρινές διαταγές, σε φορείς του δημοσίου και οι υποθέσεις των οποίων αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των ανωτέρω υπαλλήλων εκτιμάται σε περίπου 6.000, ενώ η τρόικα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση για 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και ακόμη 11.000 μέχρι το 2014 (ήδη έχουν απολυθεί 2.600 άτομα με το κλείσιμο της ΕΡΤ).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave A Response