Πρόκριση για την Εθνική πόλο των Νεανίδων

Επικράτησε 11-10 της Ρωσίας και πέρασε στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Σπουδαία νίκη για την Εθνική ομάδα πόλο των Νεάνιδων η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά από τη Ρωσία στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, με φοβερή ανατροπή έφτασε στο 11-10 και πήρε την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά και πήρε προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια έχασε το ρυθμό του και οι Ρωσίδες κατάφεραν να προηγηθούν με 8-7 και 10-8, 5.11 πριν από τη λήξη του αγώνα. Με ένα σερί 3-0, όμως, οι Ελληνίδες έφεραν τα πάνω κάτω. Η Ελευθερία Πλευρίτου ήταν αυτή που ισοφάρισε με πέναλτι και η Χυδηριώτη πέτυχε το νικητήριο γκολ, 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης μετά την πρόκριση της Ελλάδα σχολίασε: «Τα κορίτσια έδειξαν χαρακτήρα διότι γύρισαν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια τεράστια αντίπαλο. Μια Ρωσία που δεν γνωρίζαμε πριν από το παιχνίδι. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και διορθώνουμε τα όποια λάθη. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουμε ότι οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».

Tα οκτάλεπτα:
3-2, 2-3, 3-4, 3-1.

Τα γκολ για την Ελλάδα πέτυχαν οι: Χυδηριώτη 4, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Πλευρίτου Β. 1, Σώρα 1, Νιαρχάκου 1.

 

 

 

 

http://www.sport-fm.gr

Leave A Response