Πως θα έχετε γερά νύχια

Πως θα έχετε γερά νύχια

1. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία για να ξύσετε επιφάνειες, να ανοίξετε κάποιο δοχείο και άλλα.

2. Όταν πλένετε πιάτα ή κάνετε δουλείες να φοράτε πάντα γάντια, τα απορρυπαντικά είναι πολύ βλαβερά για τα νύχια και για το δέρμα.

3. Τα υγιή νύχια πρέπει να περιέχουν λίγη υγρασία για να είναι γερά. Αν παρατηρήσετε ότι τα νύχια σας είναι κιτρινισμένα, σπάνε ή ξεφλουδίζουν τότε είναι αφυδατωμένα. Μπορείτε να τα ενυδατώσετε με ειδικά λάδια ή κρέμες που υπάρχουν στο εμπόριο ή με χλιαρό ελαιόλαδο.

4. Για να έχετε όμορφο χρώμα στα φυσικά σας νύχια βουτήξτε τα σε μισή κούπα λεμόνι για 7-10 λεπτά. Τα οξέα που έχει το λεμόνι λευκαίνουν τα νύχια αφήνοντας τα λαμπερά.

5. Πριν βάψετε τα νύχια σας απλώστε ένα base coat, για να τα προστατέψετε από το βερνίκι.

6. Προτιμήστε να λιμάρετε τα νύχια σας αντί να τα κόβετε. Όταν κόβετε τα νύχια υπάρχει η πιθανότητα να τα ραγίσετε – ενώ με τη λίμα τα στρώματα του νυχιών παραμένουν ενωμένα.

7. Να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας, προς μια μόνο κατεύθυνση, από την εξωτερική γωνία προς το κέντρο και πάντα πρέπει να είναι στεγνά και όχι βρεγμένα. Προτιμήστε τις χάρτινες ή γυάλινες λίμες και όχι τις μεταλλικές γιατί προκαλούν ραγίσματα στα νύχια.

8. Να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Ε και C. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε από φαρμακεία, συμπληρώματα διατροφής για γερά νύχια.

9. Αποφύγετε τα τεχνητά νύχια, γιατί καταστρέφουν την επιφάνεια των φυσικών νυχιών με αποτέλεσμα να είναι λεπτά, αδύναμα και αφυδατωμένα.

 

 

 

http://www.jenny.gr

Leave A Response