Σε δύο χρόνια θα κυκλοφορήσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Σε δύο χρόνια θα κυκλοφορήσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Η αμερικανική εταιρεία Terrafugia θα κατασκευάσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, που θα πωλείται κανονικά στην αγορά. Μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνον πρωτότυπες κατασκευές και σχεδιαστικές μελέτες, όμως σε δύο χρόνια θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες να οδηγούν και να…πιλοτάρουν το Transition.

Oυσιαστικά πρόκειται για ένα διθέσιο υβρίδιο τζετ και επιβατηγού οχήματος με τέσσερις τροχούς. Τα φτερά του μαζεύονται, για να μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο ή να βολεύεται μέσα στο γκαράζ. Η συγκεκριμένη συνταγή αποδεικνύεται πολύ πρακτική, γιατί δεν απαιτούνται μετατροπές. Έτσι ξεκινάς από το σπίτι σου οδηγώντας κανονικά το Transition μέχρι το αεροδρόμιο και από εκεί απογειώνεσαι για τον επόμενο προορισμό σου.

Τον προηγούμενο χρόνο πραγματοποίησε το Transition επίσημη δοκιμή κατά τη διάρκεια της οποίας πέταξε σε ύψος 14.000 ποδών (4,2 χλμ.) επί οκτώ λεπτά. Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει, ότι το αυτοκίνητο που πετά, διαθέτει ρεζερβουάρ 87 λίτρων, ενώ καίει 19 λίτρα κανονικής βενζίνης ανά μία ώρα πτήσης!

Για να μην περιορίζεσαι στην οδήγηση του Transition στον δρόμο, αλλά να επιτρέπεται και να το πετάξεις, απαιτείται δίπλωμα πιλότου. Εκτός από αυτό, είναι όμως απαραίτητη και μία ειδική εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 20 ώρες πτήσης με το Transition.

Oι τιμές του είναι πάντως αρκετά τσουχτερές, καθώς το ιπτάμενο Ι.Χ. θα κοστίζει 300.000 δολάρια ή περίπου 230.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

http://www.tanea.gr/

Leave A Response