Opel Cascada:το νέο cabrio της Opel

Opel Cascada:το νέο cabrio της Opel

Με το Cascada η Opel προσφέρει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει πιο όμορφη τη ζωή. Μέρα και νύχτα.

Το μπροστινό μέρος με τα φανάρια που παραπέμπουν στο Astra δίνουν στο νέο cabrio της Opel το απαραίτητο family look. Το Cascada έχει τον τρόπο του στο να μαγνητίζει το βλέμμα, με τις κομψές γραμμές του τις ζάντες των 19 ιντσών και με την «καθαρή» γραμμή προφίλ, χάρη στην απουσία ορατού ρολ μπαρ. Βασισμένο στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του Astra GTC, το Cascada είναι επιβλητικό και καλαίσθητο.

Κατασκευάζεται στη Γερμανία και είναι σαφές ότι μπορεί να φέρει κόσμο στις εκθέσεις της Opel και μόνο με την εμφάνισή του. Υιοθετώντας τη λύση της υφασμάτινης κουκούλας, σε αντίθεση με το άρτι απελθόν Astra Twin Top, το Cascada εμφανίζεται αναλογικά πιο ελαφρύ αν και φτάνει τα 1.700 κιλά. Η διαδικασία αναδίπλωσης της οροφής γίνεται με ηλεκτρικό μηχανισμό από κουμπί στην καμπίνα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Opel, ο χρόνος που απαιτείται για τη διαδικασία του ανοίγματος είναι 17”. Η ύπαρξη της ηλεκτρικής οροφής και η δυνατότητα να κινείσαι με τον ουρανό πάνω από το κεφάλι σου είναι το κυρίαρχο θέμα του μοντέλου.

Οι έξτρα επενδύσεις δέρματος με ραφές στο ταμπλό τονίζουν την πολυτέλεια στο εσωτερικό. Οι αυξημένες διαστάσεις του Cascada εξαργυρώνονται με άνετους χώρους για τους επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών, με κλειστή την οροφή έχει χωρητικότητα 380 λίτρων και περιορίζεται στα 280 λίτρα, όταν η οροφή είναι ανοιχτή. Το μοτέρ με το οποίο εφοδιάζεται το Cascada είναι το SIDI turbo 1.600άρι με τον άμεσο ψεκασμό και τους 170 ίππους (βασική επιλογή είναι το turbo σύνολο των 1,4 λίτρων που αποδίδει 140 ίππους και 22,4 χιλιογραμμόμετρα ροπής). Ο SIDI είναι γραμμικός και μεστός σε απόδοση.

Προσφέρεται για ταξίδια ή χαλαρό cruising που έτσι και αλλιώς ταιριάζει στο χαρακτήρα του μοντέλου. Δε δυσανασχετεί στην περίπτωση που οδηγός θα ψάξει και τon τελευταίο ίππο, ενώ ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, είναι οικονομικός. Το σύστημα διεύθυνσης ανταποκρίνεται στην όποια διάθεση του οδηγού για sport οδήγηση και τα φρένα πάντα μένουν στο ύψος των περιστάσεων. Με 27.570€ το Cascada σίγουρα θα μπει στο στόχαστρο όλων όσοι ψάχνουν για τις χάρες του και θα προσελκύσει αρκετό κόσμο να το δει από κοντά στις εκθέσεις της Opel.

Leave A Response