«Φρένο» Σαμαρά στην άρση πλειστηριασμών

«Φρένο» Σαμαρά στην άρση πλειστηριασμών

Μήνυμα για περαιτέρω και ενδελεχή επεξεργασία του ζητήματος των πλειστηριασμών εξέπεμψε ο Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της διηυρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία 11 υπουργών καθώς και υφυπουργών και γενικών γραμματέων των οποίων τα θεσμικά αντικείμενα αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση ενόψει της νέας αξιολόγησης.
Ο κ. Σαμαράς φέρεται να διαμήνυσε ενώπιον των υπουργών του ότι θα χειριστεί προσωπικά το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο και δεν συζητήθυηκε διεξοδικά στη σύσκεψη.

«Θέλω να δω προσωπικά το θέμα των πλειστηριασμών. Δεν είναι΄ζήτημα που συζητείται σε σύσκεψη μιας ώρας», τόνισε

Ο κ. Σαμαράς εξέτασε τους φακέλους όλων των υπουργείων και ρώτησε ειδικά θέματα ρωτώντας έναν προς έναν τους αρμόδιους υπουργούς. Ο στόχος του ήταν να μην υπάρξει απόκλιση στην καταγραφή που θα κάνει η τρόικα.

«Πρέπει να είστε όλοι συνεπείς στους στόχους και στα χρονοδιαγράμματα ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε μια δυνατή θέση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας σε επιβεβαίωσε ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν συζητήθηκε αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη των χρονοδιαγραμμάτων.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα στοχεύει να ζητήσει απομείωση του Δημοσίου Χρέοους εφόσον επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι είναι ακόμη νωρίς για μια τέτοια συζήτηση καθώς αυτό εξαρτάται από την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ενώ σημείωσε ότι η σχετική δέσμευση του eurogroup ισχύει.

Στη σύσκεψη δόθηκαν οδηγίες για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και για τον έλεγχο των υπουργείων ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην υλοποίηση των στόχων της διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Αναφερόμενος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Δηλώσεις υπουργών
Άδωνις Γεωργιάδης:
Δημοσιογράφος: Ο Πρωθυπουργός έμεινε ικανοποιημένος από τα χρονοδιαγράμματα όπως τρέχουν στα υπουργεία, Υπουργέ;
Άδ. Γεωργιάδης: Ο Πρωθυπουργός συντόνισε τις δράσεις όλων των Υπουργείων και θα είμαστε όλοι όπως πρέπει. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Δημοσιογράφος: Τα δικά σας καυτά μέτωπα που είναι σε εκκρεμότητα;
Άδ. Γεωργιάδης: Θα είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμά μας όπως πρέπει. Ευχαριστούμε πολύ.

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Δημοσιογράφος: Υπήρξαν αποφάσεις, κύριε Υπουργέ;
Κυρ. Μητσοτάκης: Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων, ως προς τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Ως προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν κανονικά, όπως έχουν συμφωνηθεί.
Δεν έχω κάτι παραπάνω να σας πω.
Δημοσιογράφος: Θα αλλάξει κάτι στον αριθμό με τους 12.500, θα αλλάξει κάτι στη διαδικασία;
Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν αλλάζει τίποτα. Τα χρονοδιαγράμματα τα γνωρίζετε. Θα είμαστε έτοιμοι στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ευχαριστώ πολύ.

Σταύρος Καλαφάτης:
Στ. Καλαφάτης: Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός. Αφενός να δώσει όσο πιο πολλές αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Και αφετέρου να δημιουργεί προϋποθέσεις και να προχωρεί στα ζητήματα της ανάπτυξης.
Αυτό ήταν και το πλαίσιο της συζήτησης που έγινε με τον Πρωθυπουργό.

 

 

 

http://www.ethnos.gr/

Leave A Response