Πρώτη η εθνική μπάσκετ στο τουρνουά του Στρασβούργου.

Πρώτη η εθνική μπάσκετ στο τουρνουά του Στρασβούργου.

Για σωστή νοοτροπία από τους παίκτες του έκανε λόγο ο Αντρέα Τρινκέρι μετά τη νίκη της εθνικής επί της Γαλλίας στο τουρνουά του Στρασβούργου.

«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας κι έτσι ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα δεν μπορεί να έχει κουμπί που να το ανάβεις και το σβήνεις για να έχει συγκέντρωση και τη σωστή νοοτροπία. Αυτό το είχαμε σήμερα. Παίξαμε με τη σωστή νοοτροπία και διαύγεια. Θα μπορούσα να πω ότι είναι κάτι που πράξαμε και στα τρία παιχνίδια σε αυτό το τουρνουά. Ξεπεράσαμε κάποια λάθη μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Κάναμε κάποια καλά πράγματα στην άμυνα και είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό», είπε αρχικά ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε:

«Τώρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά. Η εικόνα της Γαλλίας, για παράδειγμα, δεν είναι η πραγματική. Μπορεί να ανεβάσει πολύ το επίπεδό της. Κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι από τα φιλικά, κάποιοι μόλις είχαν ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Οπότε δεν πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα ως μήνυμα, αλλά να σταθούμε στη νοοτροπία της ομάδας μας. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν πραγματικά σκληρά και έδειξαν τη σωστή νοοτροπία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Όλοι αυτές τις τρεις ημέρες έδωσαν κάτι. Με τα πάνω και τα κάτω, με λάθη, αλλά πάλευαν κάθε φορά».

Για την επιστροφή της Εθνικής Ελλάδας στην Αθήνα και τους τραυματίες: «Τώρα, περιμένουμε το Σπανούλη, ελπίζω να έχουμε καλά νέα για τον Μπουρούση. Επίσης, είναι και ο… Λεωνίδας Καϊμακόγλου. Ξέρω ότι δεν είναι αυτό το όνομά του, αλλά έτσι όπως είναι και όπως παλεύει είναι σαν τον Λεωνίδα… Μας έλειψαν πολύ. Ο Βασίλης και ο Γιάννης είναι μέρος αυτής της ομάδας και ελπίζουμε να τους έχουμε μαζί μας σύντομα, ώστε να συνεχίσουμε την προετοιμασία. Και οι τρεις αυτοί παίκτες είναι κομμάτι της ψυχής αυτής της ομάδας».

 

 

 

 

http://www.naftemporiki.gr

Leave A Response