Αντιμετώπιση ρυτίδων – Botox

Αντιμετώπιση ρυτίδων – Botox

Εάν είστε ριψοκίνδυνο άτομο από τη φύση σας και δε σας ενοχλεί να ζείτε για μερικούς μήνες με πτώση βλεφάρου, παγωμένο χαμόγελο, ανέκφραστο προσωπείο ή «θυμωμένα» φρύδια τότε οι παρακάτω πληροφορίες δε θα σας φανούν χρήσιμες.
Αν, όμως, συμφωνείτε πως η υγεία, η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση σας είναι εξαιρετικά πολύτιμες για να αφεθούν στην τύχη θα τις βρείτε  ανεκτίμητες. Κι αυτό γιατί το βασικό πρόβλημα με το BOTOX είναι ότι είναι δραστικό !

Ας το εξηγήσουμε αναλυτικότερα…
Δεν έχει ξαναϋπάρξει προϊόν που να γυρίζει αντίστροφα τους δείκτες του ρολογιού, εξαλείφοντας τα σημάδια του χρόνου και τις δυναμικές ρυτίδες έκφρασης που αφήνει ο στρεσογόνος τρόπος σύγχρονης διαβίωσης. Τα αποτελέσματα που προσφέρει είναι το λιγότερο εκπληκτικά, δίνοντας τη δυνατότητα στη μοντέρνα εργαζόμενη γυναίκα να παρουσιάσει ένα φρέσκο, ήρεμο και νεανικό πρόσωπο χωρίς την ανάγκη έντονου make-up.
Μέχρι και οι άνδρες ζήλεψαν το αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύουν τα αυξημένα ποσοστά ανδρών που επιθυμούν με το Botox να ξεφορτωθούν τα σημάδια του έντονου ανταγωνισμού και να δώσουν ώθηση στην προσωπική τους ζωή.
Εφόσον τα αποτελέσματα είναι τόσο θετικά γιατί λέμε ότι αποτελεί πρόβλημα η δραστικότητα του Botox; Μπορούμε με ασφάλεια πλέον, μετά από 15 χρόνια εφαρμογής του στην Ευρώπη, να υποστηρίζουμε ότι αποτελεί ένα από τα περισσότερο δοκιμασμένα φάρμακα στην ιατρική με αποδεδειγμένη επιτυχία σε κλινικές δοκιμές παγκοσμίως. Αυτή είναι και η αιτία που προκάλεσε την  αλματώδη και γεωμετρική επιτυχία του σκευάσματος στην αισθητική χειρουργική.
Παράλληλα με την επιτυχία ήρθαν και τα προβλήματα · η αυξημένη ζήτηση δε μπορούσε να καλυφθεί από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι), με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να προσφέρεται και εκτός ιατρείων από άτομα που στερούνται γνώσεων και εκπαίδευσης. Το αποτέλεσμα ήταν το Botox να στερηθεί το καλό όνομα που του άρμοζε.
Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του έμπειρου ιατρού.
Η τοξίνη είναι ένα μεταβολικό υποπροϊόν που παράγεται στη φύση από το βάκιλο Clostridium botulinum (κλωστηρίδιο της αλλαντίασης). Στη φαρμακευτική της μορφή είναι μια καθαρή πρωτεΐνη που μιμείται τη δράση της, μπλοκάροντας τη νευρομυϊκή σύναψη για 3-4 μήνες.
Πρακτικά, σε όποιον μυ του προσώπου εφαρμοστεί  αφαιρείται η δυνατότητα έντονης σύσπασης που προκαλεί τις ρυτίδες στο δέρμα από πάνω του.
Σταδιακά, μετά από κάποιες εφαρμογές αδυνατίζει και ο ίδιος ο μυς, προσφέροντας πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Σημεία που επωφελούνται της θεραπείας είναι συνήθως  οι δύο κατακόρυφες κάθετες γραμμές στο μεσόφρυο που σχηματίζονται όταν δείχνουμε θυμωμένοι με την κίνηση των επισκήνιων μυών.
Εξαιρετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνουμε και στις παράλληλες οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, απενεργοποιώντας τμήμα της δράσης του μετωπιαίου μυός.
Στην περιοχή του βλεφαρικού σφιγκτήρα μας δίνεται η δυνατότητα να εξαλείψουμε πλήρως τις ρυτίδες του έξω κανθού που έχουν γίνει ευρέως γνωστές με την ονομασία «πόδι της χήνας».

Leave A Response